Actieplan

DOEL ,MISSIE HHVN 2021Realisatie

Om een bijdrage te leveren aan het welzijn en de welvaart van de mensen in Niger organiseren we in 2020 inzamelacties voor

  • kleding
  • schoeisel
  • schoolspullen
  • computers

In 2020 willen realiseren we één of meerdere zendingen. Voor de eerste zending zij al goederen ingezameld, en we zijn nu het vervoer aan het voorbereiden. Deze goederen willen we met een bestelauto (per zeevracht) gaan vervoeren naar Niger.

Een delegatie zal naar Niger gaan om de ingezamelde goederen op de plaats van bestemming te krijgen vanuit een haven in een aangrenzend land. Deze delegatie gaat uitzoeken, of we daar een distributieruimte kunnen creëren.

Voor het vervoer van de goederen vragen we donaties, en onderzoeken we, of we vervoermiddelen kunnen exporteren, die tegelijk goederen transporteren.

Onderzocht wordt, of we werkgelegenheid kunnen stimuleren, bijvoorbeeld door het verkopen van (ambachtelijk gemaakte) goederen uit Niger. Hiervoor worden plannen ontwikkeld, er wordt gekeken, of er een markt is voor goederen geproduceerd in Niger.

Op de website, en op Facebook, publiceren we de acties, zowel het voor het inzamelen, als ook het resultaat van de acties.

Ingezamelde goederen

We onderzoeken de mogelijkheden om projecten te definiëren, waar mensen gericht op kunnen doneren.

Het verstrekken van werk aan mensen in Niger, we onderzoeken o.a. het repareren van klein technisch materiaal, het maken van luxe ledergoederen, die hier verkocht worden (via bijvoorbeeld squirrellicious, die voor ontwerp en scholing aldaar kan zorgen), het verkopen van ambachtelijke goederen uit Niger, zie voorbeelden.

Middels een op te zetten e-mail nieuwsbrievensysteem gaan we nieuwsbrieven versturen.

Vacatures

Het aantal vrijwilligers en inzamelplekken breiden we uit. Er wordt ingezameld in o.a. Brabant, Nijmegen, Rotterdam, Zegveld, Zeist en Zutphen. We streven ernaar in elke provincie één of meer inzamelpunten te krijgen.

Ingezamelde goederen

 

Media

De ANBI-registratie is toegekend, we zoeken de (gratis) media, zoals regionale radio en televisie, om aandacht te krijgen voor de inzamelacties. Waar mogelijk ondersteunen we de inzamelingen door het verspreiden van flyers, en aankondigingen in lokale supermarkten en plaatsen waar het publiek kennis kan nemen van onze acties.

Financiën

In 2020 zal het mogelijk zijn het werk van de Stichting Help het volk Niger middels donaties op de website te steunen. We zullen periodieke donaties (een bedrag per maand) stimuleren. Opbrengsten uit verkopen kunnen aangewend worden voor het doel van de Stichting. De bestuursleden, en de vrijwilligers, zijn onbezoldigd. Waar mogelijk maken we gebruik van sponsoring.

In het vierde kwartaal van ieder jaar wordt het beleidsplan voor het volgende jaar gemaakt. Ook dit wordt gepubliceerd op de website.

Verantwoording

Van de projecten publiceren wij de resultaten, ondersteund door foto’s.
De Stichting ondersteunt geen tussenpersonen en organisaties financieel, die een (tussen)rol spelen in onze hulpverlening.

Op basis van onze ervaringen in het eerste operationele jaar 2020 zullen we in 2021 meer concrete projecten en doelstellingen maken en publiceren.